ZMIANA SMG NA MANUAL

1992-1999 | silniki: S50B30, S50B32
revers

ZMIANA SMG NA MANUAL

Post autor: revers » czw sty 13, 2011 11:33

Witam wszystkich

Mam taki mał problem ... zmieniam SMG na MANUAL i jestem juz blisko końca ale wywalilem calą elektryke od SMG i autko nie odpala czy ktoś wie jak można to ogarnąć

Jaro

Re: ZMIANA SMG NA MANUAL

Post autor: Jaro » sob sty 15, 2011 00:04

cze
Jeśli chodzi o elektyke dałem wiązkę silnika do przerobienia Fachowcowi od takich rzeczy bo w moim przypadku przerabiałem jeszcze z wersji Angielskiej na Europe koszt 300zł. Wypiął mi wszystkie kable od SMG razem z kompem i przerzucił całą na prawą stronę do "schowka" na komputer i działa bez zarzutu. Gośc zna się na tym pracuje u braci Jagiełło najlepszego serwisu BMW u nas w mieście. Jeśli masz wersje Europejską można zrobic to przerabiając przekaźnik przy skrzynce bezpieczników ten do którego dochodzą dwa kabelki czarno żółte od spodu. Musisz je ze sobą połączyc. Można to zrobic na dwa sposoby:
1:
mniej bezpieczny ale mniej inwazyjny połączyc nóżki tych przewodów za pomocą kabelka skręcając jeden i drugi ze sobą
2:
zdjąc obudowę tego przekaźnika i wlutowac kawałek przewodu
zdjęcia masz tutaj na stronie 5
http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... 956&page=5

pozdrawiam

Dakic
Kontakt:

Post autor: Dakic » wt sty 18, 2011 00:26

Zamieniamy sie z kolega reversem ja chce miec dzialajace SMG on Manuala... Wiadomo ze trzeba wymienic cala wiazke silnika.. ale co z wiazka do zegarow i do lewarka?? jak to rozkopiemy to wiadomo ze sie znajdzie co i jak ale jak ktos wie precyzyjnie to prosze o info ew. foto relacje... przyspieszy nam to prace Pozdro :-)

Edit. Mam schematy od smg i od manuala ale jak ktos ma to prosze wyslac na RD_180@wp.pl przynajmniej bede mial potwierdzenie ze mam wlasciwe

Awatar użytkownika
Bombel
Kontakt:

Post autor: Bombel » ndz kwie 03, 2011 11:53

Wiadomo już dokładnie co należy zrobić przy wymianie SMG na manuala?

panicz
Kontakt:

Post autor: panicz » sob maja 21, 2011 22:41

cos temat ucichl??ogarneliscie to?
BMW nie tylko auto PASJA!!

ODPOWIEDZ